Difweb.org (2018-heden)

Hoofdredacteur van de website met oplossingen voor de belangrijkste wereldproblemen. Difweb.org is een journalistieke site met bijdragen van journalisten en wetenschappers vanuit de hele wereld. Momenteel wordt er gewerkt aan een documentaire en een uitgave van Dif in print.

Joop.nl (2008-heden)

Columnist met vileine commentaren die soms een hausse aan reacties ontlokt aan de lezers van Nederlands belangrijkste opiniesite.

Goodies (2007-2009)

Hoofdredacteur van het cross media concept dat de duurzaamheid in nederland populair maakte onder een bredere groep van de samenleving. Goodies bracht een maandelijks magazine uit, een dagelijkse website met webstore en een televisieprogramma met Antonie Kamerling en Isa Hoes.

Dif  (2001-2008)

Hoofdredacteur van het roemruchte bookazine Dif. Jaarlijks werd op ca 500 pagina’s de tijd geschreven door de creme de la creme van de Nederlandse journalistiek, fotografie en literatuur.

Town Magazine / Circuit Magazine (1988-1995)

Hoofdredacteur van het bijtertje Town Magazine later omgedoopt tot Circuit. Met gevreesde columnist Mies van Puffelen (Fons Burger) die het Rotterdamse culturele leven op de hak nam. Town Magazine kwam voort uit de venues Rotown en Nighttown die Fons Burger in resp 1987 en 1988 startte.

Nieuwe Revu (1975-1985)

Verslaggever en later hoofdredacteur van het weekblad Nieuwe Revu. Specialiteiten buitenlandse conflicten, ontwikkelingssamenwerking en sociaal economische research journalistiek.

Tilt Film  (1977-1985)

Als geluidsman, producer, verslaggever en regisseur was Fons Burger betrokken bij een twintigtal documentaires. Hij was eindredacteur van het omstreden televisieprogramma de Hoezo?Show dat Veronica meer dan 50.000 leden heeft gekost. Laatste documentaires: Wildcatters, een tocht door de wereld van olie waarin het complot rond de zogenaamde oliecrisis werd ontleed en “Het oog van de oorlog” over camera-mensen die in conflictgebieden moeten opereren. (Nog te zien op youtube)

De Nieuwe Linie  (1973-1977)

Verslaggever en defensiespecialist van het linkse weekblad de Nieuwe Linie.

Twintig  (1973-1976)

Eindredacteur van het tweekblad Twinitg van de VVDM./ Luis in de pels van de Nederlandse legerleiding die regelmatig soldaten in het gevang gooide vanwege opruiende artikelen maar Burger en zijn collega Derk Sauer nooit konden aanpakken omdat ze als burger bij de VVDM in dienst waren.